LAKTAŠI, 18. novembra – Na putnim pravcima Kupres-Šujica i Glamoč-Mliništa jutros ima ugaženog snijega na kolovozu, poledica je moguća na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja, dok su na području Livna i Tomislavgrada registrovani jaki udari vjetra, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

snijeg-Banjaluka-foto-Siniša-Pašalić1

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni, a u kotlinama i duž riječnih jutarnja magla smanjuje vidljivost.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Čelinac-Kotor Varoš zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, kao i na auto-putu prema Gradišci gdje je u toku izgradnja naplatne stanice “Čatrnja”.

 

Radovi se izvode i na magistralnim putnim pravcima Rebrovac-Čelinac u mjestu Vrbanja, gdje je u toku sanacija mosta, zatim Banjaluka-Srpske Toplice na dijelu od Kosmosa do Nule, te na magistrali od Rebrovca prema Čelincu i od Čelinca prema Kotor Varošu, kao i na regionalnom putu Derviši-Klašnice dva, u Ulici Put srpskih branilaca i 16. Krajiške brigade.

Klizišta su usporila saobraćaj na putnim pravcima Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zatim Bratunac-Drinjača, te Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Zbog aktiviranog klizišta na regionalnom putu Lopare-Priboj obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse i preusmjeren na alternativne putne pravce.

 

Srpskainfo