LAKTAŠI, 31. oktobra – Vozači se upozoravaju na učestale odrone te se preporučuje opreznija vožnja. Tokom noći i jutra, zbog pada temperature, skreće se pažnja na moguće formiranje poledice na svim vlažnim lokalitetima.

Foto: Dnevni avaz / screenshot

Zbog redovnog održavanja tunela „1.mart“, večeras od 22 do ujutro do 5 časova biće zatvorena deonica autoputa A-1 Lašva -Zenica jug, u smeru Lašva-Zenica.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova na asfaltiranju regionalnog puta R-445 Semizovac-Ilijaš u Malešićima (od pružnog prelaza do mosta Malešići), sutra (01.11.) od 7 do 02.11. do 20, doći će do obustave saobraćaja. Za vreme obustave vozila će saobraćati alternativnim pravcem.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvaja se magistralni put M-14.1 Odžak-Vukosavlje, zatim magistralni put M-17 lokalitete Konjic (kod mosta) i Drivuša, kao i regionalni putevi: R-469 Živinice-Međaš, R-444 Podlugovi-Breza-Vareš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Zbog aktiviranih klizišta izmenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banjaluka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, saopšteno je iz BIHAMK.