BANJALUKA, 25. marta – Jedna od najfrekventijih raskrsnica u gradu, kod restorana “Sirano”, koja vodi prema Laušu i Paprikovcu, uskoro će biti transformisana u kružni tok, u okviru strateških planova za rasterećenje saobraćaja na svim važnijim čvorištima na području grada.

Građevinci “Kozaraputeva”, kojim je povjerena izgradnja ove raskrsnice, danas su počeli sa izvođenjem radova, koji bi trebali biti završeni za tri mjeseca. Projekat, vrijedan 650.000 KM, finansiraju Putevi Republike Srpske, pošto se radi o magistralnom pravcu.

“Vozače samo možemo pozvati da imaju strpljenje i razumjevanje zbog radova koji će se izvoditi naredna tri mjeseca. Za vrijeme radova, saobraćaj će se odvijati jednom trakom, a pozivam građane da koriste alternativne pravce kako bi se umanjile gužve”,  naglasio je Radojičić.

Izvođač je, po ugovoru, dužan da radove okonča za 90 dana.

“Očekujemo da dobijemo novu savremenu raskrsnicu sa četiri kraka, čime ćemo povećati i protok saobraćaja i bezbjednost pješaka. Naša su očekivanja da će izvođač radova završiti posao i prije ugovorenog roka”,  kazao je Nešić.

Nezavisne