GRADIŠKA, 27. aprila – Vozačima koji iz Hrvatske ulaze u RS odnosno BiH ili izlaze iz ove zemlje koristeći granički prelaz Gradiška potrebno je prilično veliko strpljenje. Prosječna dužina čekanja tokom cijelog dana je sat vremena, sa manjim ili većim oscilacijama.

 

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

 

– Putujemo iz Novog Sada u Gradišku. Poslije sat i po uspjeli smo prijeći obje granice. Vozila od Novog Varoša i Stare Gradiške u Hrvatskoj pomijeraju se veoma sporo. Putujemo rodbini u posjetu za Vaskrs, u Donje Podgradce. Srećni smo jer smo prešli granicu, nismo se nervirali ali neki putnici su zaista nestrpljivi – kazao nam je mladi bračni par iz Novog Sada.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

 

Gužve na granici u Gradišci traju danima počev od katoličkog Božića prije sedam dana.

– Kolone vozila i grad u blokadi potrajaće i tokom prvomajskih praznika te dan ili dva poslije. Odavno nije novost da su velike gužve na prilazima graničnom prelazu u Gradišci. Nadamo se da će napokon početi izgradnja mosta na Savi jer bez toga ovaj grad nastaviće da bori sa velikim problemima zbog saobraćajnog kolapsa – smatraju mještani Gardiške koji stanuju u blizini državne granice.

 

 

Srpskainfo