BANJALUKA – Pripadnici policije na području Policijske uprave Banjaluka za dva dana privremeno su oduzeli dva auta od vozača koji su imali neplaćene kazne.

Policija u Prnjavoru juče je prilikom su kontrole automobila saab, kojim je upravljao vozač T.T. utvrdila da se na vozilu nalaze nepripadajuće tablice, ali i da je T.T. za volanom bio pijan i bez položenog vozačkog ispita.

“Utvrđeno je da je T.T. upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u količini od 2,43 g/kg. Utvrđeno je da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake, te da je T.T. upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita, kao i da navedeno vozilo nije registrovano. Provjerom u bazi registra novčanih kazni, utvrđeno je da T.T. ima dug u iznosu od 12.353KM”, navodi se u saopštenju Policijske uprave Banjaluka i dodaje da je vozilo oduzeto i da će protiv istog biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog gore navedenih prekršaja, nadležnom sudu.

Dan ranije, pripadnici policije u banjalučkom naselju Lauš kontrolisali su audi za čijim volanom je bio R.R. iz Banjaluke, a od kojeg je vozilo oduzeto.

“Kontrolom je utvrđeno da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake, koje se potražuju, te da je R.R. upravljao vozilom i ako mu je važnost vozačke dozvole istekla, kao i da navedeno vozilo nije registrovano. Provjerom u bazi registra novčanih kazni, utvrđeno je da R.R. ima dug u iznosu od 2.716KM. Od lica R.R. vozilo je oduzeto, te će protiv istog biti podnešen zahtjevza pokretanje prekršajnog postupka zbog gore navedenih prekršaja, nadležnom sudu. O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka”, zaključuje se u saopštenju.