LAKTAŠI, 10. oktobra – Radar “Ramer” od danas do 26. oktobra pojačano kontrolisati učesnike u saobraćaju na području nadležnosti Policijske uprave Gradiška gde su od početka godine do septembra evidentirane 373 saobraćajne nezgode, od 124 zbog neprilagođene brzine kretanja vozila.

Foto: S Pasalic / RAS Srbija

Radarski sistem “Ramer” namenjen je za digitalno snimanje prekršaja prekoračenja brzine, odnosno evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozila, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Iz policije podsećaju da mobilni radarski sistem funkcioniše u svim vremenskim uslovima, a poseban efekat postiže u noćnim uslovima.

Radar “Ramer” meri brzinu vozila na udaljenosti od 500 metara i u više saobraćajnih traka u oba pravca. Ovaj radarski sistem smanjuje i mogućnost korupcije, jer svaki od uređaja ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče.

Vozačima koji počine prekršaj evidentiran “Ramerom”, obaveštenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Iz Policijske uprave Gradiška apeluje da vozači motornih vozila poštuju saobraćajne propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila.

 

/Blic.rs/