Foto: Hayat.ba

​BANJALUKA – Tridesetčetvorogodišnji Banjalučanin prijavio je policiji ženu staru oko 65 godina koja mu je, kako je naveo, obećala da će mu skinuti crnu magiju, te joj je dao zlatan lanac i oko 13.000 maraka, nakon čega je pobjegla.

“On je, kako je navedeno u prijavi, bio u jednoj kafani, a onda je došla ta žena i zovnula ga da izađe ispred. Tu ga je ubijedila da mu gleda u dlan, a zatim mu je pogodila neke detalje. Rekla mu je da mu je bačena crna magija”, rekao je izvor “Nezavisnih novina”.

Kada je “kupila” njegovo povjerenje, kako se dodaje u prijavi, misteriozna žena mu je rekla da joj da zlatni lanac koji ima na sebi, te da joj donese sav novac koji ima kod kuće, kao i nekoliko svojih odijevnih predmeta, kako bi mu skinula navodno prokletstvo.

“On je otišao kući i donio joj 13.000 KM, te dijelove garderobe i lične stvari. Nakon toga mu je rekla da ode sam pješke do hrama Hrista Spasitelja, te da oko te bogomolje okruži tri puta, kako bi prokletstvo nestalo. Kada se vratio, nje više nije bilo ispred kafane”, dodaje se u prijavi, a ističe izvor “Nezavisnih”.

Iz Policijske uprave Banjaluka potvrdili su da njihovi pripadnici preduzimaju sve neophodne mjere i radnje na pronalasku osumnjičene i rasvjetljavanju prevare.

“Naime, oštećeni je u četvrtak nadležnoj policijskoj stanici prijavio da je ženskoj osobi starije životne dobi, za usluge skidanja crne magije dao zlatni lančić i novac u iznosu od 13.000KM. Materijalna šteta iznosi 13.500 KM”, naveli su iz policije.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na građane da budu oprezni i da ne daju novac nepoznatim licima, da ne nasjedaju na lažna obećanja pružanja pomoći ili usluga skidanja crne magije, a slučaju da budu mete ovakvih radnji da se obrate najbližoj policijskoj stanici ili da to prijave pozivom na besplatan broj 122.

Nezavisne

2 KOMENTARA

Comments are closed.