Srbija je napravila veliku senzaciju na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Savladala je Francusku 27:24 a pri tome su igrači prikazali igru koja budi nadu u svjetliju budućnost ovog sporta.

Disciplinovana i jako u odbrani, raznovrsno u napadu sa puno jasnih zadataka i uz timsku igru savladan je rival koji pripada svjetskom vrhu gotovo u kompletnom sastavu. Pri tome je u timu Srbije nedostajalo nekoliko sjajnih rukometaša.

Selektor reprezentacije Srbije Toni Đerona međutim čvrsto stoji na zemlji.

FOTO:
FOTO:

– Čestitke Francuzima na utakmici koja nije bila laka jer je došla samo par dana poslije finalnog turnira EHF Lige šampiona. Čeka ih Svjetsko prvenstvo u Egiptu i vjerujem da će igrati veoma važnu ulogu tamo. Čestitam mom timu, odigrali smo veoma dobro u odbrani i to je bilo najvažnije, da ne dozvolimo lake golove i zaustavimo njihovu kontru jer znamo koliko su opasni. Napravili smo dobar balans sa izmjenama. Svaka čast momcima na posvećenosti i onom što su pružili. Ovo je veoma dobar prvi korak, ali ima još puno utakmica ispred nas – poručio je Đerona.

Kapiten reprezentacije Srbije Mijajlo Marsenić pružio je odličnu partiju na obje strane terena.

– Čestitao bih Francuzima na fer i korektnoj igri. Šta reći poslije ovakve pobjede, ovo je nešto nestvarno. Kao što smo pričali, najvažnije je da cijela ekipa vjeruju u nešto dobro, vjerovali smo od početka, pogotovo u odbrani sa odlični Dekijem na golu, a bili pametni u napadu, zaustavili polukontru. Idemo dalje, ovo je početak nečeg novog. Hvala mojim saigračima i stručnom štabu što su me učinili najponosnijim kapitenom na svijetu – istakao je Marsenić.