LAKTAŠI,05. marta –  Željko Trivić će nakon više od 10 godina ponovo obući dres Laktaša, s kojima je 2007. osvojio Prvu ligu Republike Srpske.

Trivić

Ovaj iskusni 31-godišnji defanzivac je prošao omladinsku školu beogradske Crvene zvezde, a kao senior je još nastupao za banjalučki Borac, Jedinstvo iz Bihaća, Župu te švedske niželigaše IK Arvika i Lärje-Angereds IF iz Geteborga, odakle i dolazi u FK “Laktaši”.

Na pitanje “Zašto Abu Trika?”, iz Kluba kažu – interna šala, i šaljivi nadimak. A ako se pitate ko je uopšte Abu Trika, odgovor ćete naći u sledećim redovima…

“Ako ste bilo kada pratili Afričku Ligu prvaka, Afrički kup nacija, utakmice reprezentacija ili egipatski šampionat (kad ti je fudbal “ozbiljna dijagnoza”) niste ga mogli zaobići. Ako se smatrate ikakvih fudbalskim sladokuscem morali ste čuti za ime Muhameda Aboutrike. Muhamed Muhamed Muhamed Aboutrika, ili tri puta Muhamed Aboutrika, kako su ga svojevremeno zvale kolege sa Eurosporta.

Četiri puta je bio izabran za najboljeg igrača koji igra na tlu Afrike, jednom je bio drugoplasirani igrač godine u Africi. Tri puta prvak Afrike sa Egiptom. U sva tri navrata Aboutrika je bio ključni igrač. Zanemarite Midu, Muhameda Zidanea ili Amra Zakija. Aboutrika je bio ključ uspjeha. Odgovor na svako pitanje. Drogba, Eto'o, Toure, Essien i svi ostali su bili nemoćni pored njega.

Muhamed Aboutrika je osvojio najveću nagradu koju bilo koji čovjek može da osvoji. Aboutriku vole ljudi. To je najveća nagrada.”