Foto N. Đurić
PREDIVNA priča koja, posebno u ova turbulentna vremena, gaji nadu i veru u čovečnost i poštenje, počela je u utorak veče oko 21 čas kada je 16-godišnji Nikola Pejić, vraćajući se od druga, u Omladinskoj ulici kod kružnog toka u Derventi na asfaltu uočio crnu torbicu.
Osetivši da je poteška, odmah je o tome obavestio policiju, radne kolege njegovog rođenog brata Marka (22), koji je samo pre dva dana, skidanjem omče s vrata, sa još četvoricom policajaca učestvovao u akciji spasavanja 28-godišnjaka iz Gradiške.

– Odmah sam nazvao 122! Policiju sam obavestio da sam pronašao crnu torbicu i da je moj brat Marko njihov kolega policajac. Tek u stanici sam video sadržaj pronađenih stvari, kada je policajac počeo da vadi iz torbice novčanik sa dokumentima, novčanicama, vrećice zlata i drugog nakita – priča, za “Novosti” Nikola.

U pronađenoj torbici bilo je više od 400 grama zlata i drugog nakita, uz više hiljada maraka.

U Policijskoj stanici u Derventi ubrzo se pojavio vlasnik izgubljene torbice Rudolf Daka, inače vlasnik ovdašnje radnje “Zlatara Daka”.

PORODICA ZA PONOS

NIKOLA učenik i Marko policajac, su sinovi za ponos i uzor ne samo majke Sanele i oca Darka Pejića.

– Uz našu majku veliki uticaj na naš odgoj ima i otac po profesiji vojno lice. Bio je i u mirovnoj misiji u Africi – ističu braća Pejić koji, inače, vode poreklo sa Ozrena.

Očajni zlatar je već bio angažovao mnoštvo ljudi da tragaju za izgubljenim dragocenostima. Imao je sreću da je na njih nabasao baš Nikola Pejić, junak priče.

PONOSNA Porodica Pejić, Foto N. Đurić

– Nijednog trena kod mene nije postojala dilema da odmah vratim nađene stvari. Moram priznati da me je na to dodatno podstakla činjenica da mi je otac Darko vojno lice, a da se brat Marko kao policajac upravo istakao u spasavanju ljudskog života – ističe učenik prvog razreda mehatronike u SŠC “Mihajlo Pupin”.

Saznajemo da se, ipak, sve u PS nije završilo samo rečima “svaka čast, momak” i tapšanjem po ramenu. Vlasnik je Nikolu počastio i “novčanom zahvalnicom”.

– Hvala, previše je i ne mogu da uzmem toliki iznos – skromno je rekao iznenađeni Nikola.

“Uzmi, od srca je i zaslužio si, mladi pošteni čoveče”, uzvratio srećni vlasnik.

Novosti.rs