LAKTAŠI, 11. marta – Košarkaški klub invalida „Vrbas“ igraće na „fajnal-foru“ Evrolige! Ovo je epilog odigrane današnje utakmice trećeg kola kvalifikacionog turnira koji se igra u dvorani „Borik“, a pošto su dobili direktnog rivala za tron Flink Stonse iz Austrije sa ubjedljivih 69:50.

Vrbas

Za ovaj veličanstven uspjeh zaslužni su igrači: Igor Ignjatović, Dražen Duvnjak, Luka Bastalić, Elvir Modronja, Ademir Demirović, Ivica Vujica, Ante Štimac, Nenad Ritan, Dragan Sikima, Mufid Čejvan, Adnan Šečić i Enes Kamberović kao i trener Goran Matić sa saradnicima. Ipak, najveće zasluge pripadaju neumornom predsjedniku kluba Marinku Umičeviću koji je uložio dosta truda i novca kako bi „Vrbas“ bio neprikosnoven na ovim prostorima, ali i šire.

Kada je u pitanju meč sa Austrijancima domaći su bili mnogo bolji, a jedino su gosti zaprijetili u trećoj četvrtini kad su se približili na 39:47. Međutim, u posljednjem period igre opet su Banjalučani bili na svom nivou, te su na kraju slavili sa ubjedljivih 69:50.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Ademir Demirović sa 27 poena. Ostali strijelci bili su: Mufid Čejvan 20, Elvir Modronja 15, Ante Štimac 4, Ivica Vujica 2, Dragan Sikima 1 poen. U poraženom sastavu najbolji utisak ostavio je Kristijan Šeling koji je ubacio 17 poena.

Rezultat utakmica koji su danas odigrani: Marsej – Turk Cell 54:62, KKI „Vrbas“ – Flink Stons 69:50. Ostali parovi: Paktum Kilce – Marsej (13.30), Turk Cell – Flink Stons (15.45) i KKI „Vrbas“ – Paktum Kilce (18 časova).

/sportdc.net/