LAKTAŠI, 16. aprila – Opštinski odbor SPS Laktaši na čelu s Aleksandrom Trninićem i odbornicima u lokalnoj skupštini od danas će zvanično biti članovi SDS, saznaje Srpskainfo.


Osim Trninića i odbornika, u SDS prelazi kompletno rukovodstvo Opštinskog odbora SPS Laktaši, te većina članova tog odbora.

Izvor Srpskainfo ističe da će Trninić najvjerovatnije po prelasku u SDS preuzeti Opštinski odbor te stranke u Laktašima.

Trninić je potvrdio za Srpskainfo da prelazi u SDS, ali nije želio da otkriva mnogo detalja, ističući da će oni biti poznati nakon današnje konferencije za medije.

Na pitanje zašto se odlučio na ovaj korak, Trninić je istakao da je za njegov prelazak zaslužan zamjenik predsjednika SDS Milan Radović, kojeg cijeni i poštuje.

On je podsjetio da je već bio član SDS, ali je prošle godine odlučio da napusti tu stranku i priključi se SPS. Stranku je napustio nakon određenih nesporazuma s tadašnjim predsjednikom Opštinskog odbora SDS Laktaši, Željkom Babićem, koji je u međuvremenu izbačen iz Srpske demokratske stranke.

– Rukovodstvo SDS je u tim trenucima bila na strani Babića, jer je on narodni poslanik, ali vrijeme je pokazalo da sam bio u pravu za neke stvari na koje sam tada upozoravao – kaže Trninić.

Izbori

Priznaje da je možda reagovao prenaglo, ali to pripisuje svojim godinama i želji da napreduje i napravi dobre rezultate.

– To sam, uostalom, pokazao na proteklim izborima, jer sam napravio najbolji rezultat za SPS, koji je malo ko očekivao. Moj povratak u SDS je ubrzao zamjenik predsjednika SDS Milan Radović, koji je koordinator za izborne jedinice 1, 2 i 3, odnosno Krajinu. Zaista mi je velika čast da budem u timu koji predvodi Radović i zato sam se odlučio vratiti u SDS – kaže Trninić. (srpska info)

 

 

 

5 KOMENTARA

  1. SDS u Laktasima ne moze voditi ni sam Karadzic. To je jedna raspustena banda, na celu sa polupismenim trgovcima, limarima, propalim profesorima i preduzetnicima. Tu nema naprijed dok je vrh SDS-a takav, a ovi gore navedini zivi. Tanak je tebi novcanik za bilo sta u laktaskom SDS. Ostani tu gdje jesi i ucini sam sebi uslugu.

  2. Ti ćeš Trniniću biti poslednji ekser u kovčegu zvanom SDS.Pucaš na mandat u NSRSa.Pitam se koji isprani mozak može glasati za tebe.

  3. SDS i SPS nemaju u smislu programa nikakvih sličnosti, prva je demokratska i nacionalna a druga lijevo orjentisana , socijalistička gaji tekovine KP, dakle nisi ti promjenio stranku nego ideologiju i što je naj gore nisi ti vjerovao ni u jednu ideologiju nego samo u interes.

Comments are closed.