LAKTAŠI, 22. jula – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti tokom dana sunčano i vruće, uz kišu na jugozapadu i najvišu dnevnu temperaturu do 38 stepeni Celzijusovih.Jutros je oblačno i toplo, a pljusak i grmljavina moguća je na sjeverozapadu i zapadu, a malo kasnije i na sjeveru, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Banja_Laktasi-2
Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 33 do 38, u višim predjelima od 29 stepeni Celzijusovih.

Tokom dana umjeren razvoj oblaka biće na sjeveru i istoku, sunčanije na jugu ali i dalje veoma vruće i sparno vrijeme, a u većini predjela će biti suvo.

Popodnevni kratkotrajni pljuskovi mogući su na sjeveru, a večernji na sjeveroistoku.

Duvaće slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, a u Dinaridima pojačan, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 8.00 časova: Gacko, Klekovača 14, Bjelašnica 15, Rudo, Nevesinje, Sokolac i Bugojno 16, Han Pijesak, Srebrenica, Foča, Višegrad, Šipovo 17, Istočno Sarajevo, Mrkonjić Grad, Ribnik, Čemerno i Čajniče 19, Bileća, Krupa na Uni, Novi Grad, Sarajevo, Tuzla i Livno 20, Banja Mlječanica, Kneževo, Krupa na Vrbasu, Manjača, Prijedor, Zvornik i Srbac 21, Mrakovica i Banjaluka 22, Trebinje, Bijeljina i Doboj 23, te Neum 29 stepeni Celzijusovih.