LAKTAŠI, 06. maja –  Nivoi rijeka u Republici Srpskoj, a naročito Sane, Vrbasa i Bosne, u porastu su u posljednja 24 časa usljed padavina, ali se ne očekuje njihov dalji rast jer bi trebalo doći do smirivanja sinoptičke situacije, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

niovo-rijeka

Foto:  ATV
Dežurni meteorolog Igor Kovačić rekao je Srni da je u protekla 24 časa u Doboju palo 71 litar kiše po metru kvadratnom, a ukupno je u prethodna dva dana na području ovog grada palo 120 litara kiše po metru kvadratnom. 

On je naveo da su najizraženije vremenske nestabilnosti zabilježene na sjeveru Republike Srpske, od Bijeljine do Banjaluke. 

“Najjače padavine uz grmljavinu zabilježene su od Doboja do Banjaluke, te je u Banjaluci u protekla 24 časa pao 61 litar kiše po metru kvadratnom, što je ukupno oko 80 litara u protekla dva dana“, rekao je Kovačić. 

U Republici Srpskoj danas se očekuje promenjivo oblačno vrijeme uz povremenu kišu, pljuskove i grmljavinu. 

Od sredine dana i tokom popodneva na sjeveru biće pretežno suvo uz postepeno razvedravanje, a slaba povremena kiša će i dalje padati u centralnom pojasu i na istoku, gdje će biti i nešto svježije. 

Kasnije popodne očekuje se pretežno suvo vrijeme, a uveče će se povremeni pljuskovi i grmljavina javljati ponegdje u Semberiji na sjeveru duž rijeke Save. 

Najviša dnevna temperatura vazduha kretaće se od 17 do 23 stepena Celzijusova, a u višim predjelima od 13 stepeni.

 

Srna