LAKTAŠI, 15. juna – U Republici Srpskoj danas će biti nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima u većini predjela, lokalno sa malo više padavina, a izdato je i upozorenje – žuti meteoalarm za grmljavinske procese, dok se i narednih dana očekuje nestabilno vrijeme sa kišom i ponegdje sunčanim intervalima, te najvišom dnevnom temperaturom vazduha oko 26 stepeni Celzijusovih.

Žuti meteoalarm, koji znači da vrijeme može biti opasno, za danas je na snazi za čitavu BiH, a sutra za područja Foče, Trebinja, Mostara i Višegrada, s tim da vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez.

Sutra ujutru biće promjenljivo oblačno, ponegdje sa kišom, tokom prijepodneva i dana nestabilno sa kišom i pljuskovima u većini predjela, ponegdje sa sunčanim intervalima, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na sjeverozapadu će biti više sunčanog vremena, uveče i dalje nestabilno vrijeme i slab i promjenjiv vjetar, pretežno sjevernih smjerova.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 10 do 15, na jugu i sjeveru do 17, a najviša dnevna od 15 do 22, na sjeveru i jugu oko 24 stepeni Celzijusovih.