BEOGRAD, 27. septembra – Nedeljko Čubrilović, predsednik Parlamenta Republike Srpske, u vremenu koje dolazi biće ključni čovek zvaničnog Beograda u Srpskoj.

Vucic-i-Cubrilovic

”Jučerašnji Čubrilovićev sastanak sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem je jasna poruka državnog vrha Srbije u kom će pravcu ići delovanje zvaničnog Beograda kada su u pitanju dešavanja u Srpskoj”, tvrdi izvor ”Republike” u vrhu SNS-a.

Isti izvor navodi da su Vučić i Čubrilović juče više od sat vremena na Andrićevom vencu razgovarali iza zatvorenih vrata i da su Čubriloviću saopšteni planovi Beograda kada je u pitanju stanje u Republici Srpskoj.

”Predsednik Vučić želi da Čubrilović nakon oktobra preuzme Vladu RS i ključne resore u toj vladi, kao i da obezbedi stabilnu komunikaciju vladajućeg bloka u Srpskoj sa opozicijom. Manje od dve nedelje pre izbora, prema informacijama zvaničnog Beograda, vladajući blok ima nedostižnu prednost u odnosu na opoziciju u RS”, napominje izvor u SNS.

Izvor iz vrha SNS naglašava da su namere zvaničnog Beograda prenesene i predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

 

Republika-rs

https://www.republika-rs.com/2018/09/27/vucic-prelomio-cubrilovic-kljucni-covek-beograda-u-srpskoj-nakon-oktobra-preuzima-vladu-rs/