CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 100
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske isključili su, tokom pojačane akcije kontrole saobraćaja, 1.102 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola.
Policija Republike Srpske  (Foto: mup.srpske) - Foto: Instagram

Policija Republike Srpske (Foto: mup.srpske)Foto: Instagram

Iz MUP-a je saopšteno da su zbog utvrđene količine alkohola u krvi iznad 1,5 promila, 124 vozača lišena slobode do otrežnjenja.

Zbog utvrđenog prisustva droge ili psihoaktivnih sustanci u krvi i odbijanja da se podvrgnu ispitivanju, policijski službenici su sankcionisali 46 vozača.

U kontrolama koje su organizovane posredstvom punktova, od 6. do 9. avgusta, kontrolisana su sva eventualna kršenja zakonskih odredbi, a po principu nulte tolerancije.

Tokom navedena četiri dana izdato je i 628 prekršajnih naloga zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa tokom vožnje, 382 zbog nepropisnog prevoženja djece i nekorištenja auto-sjedalice, dok je 50 vozača sankcionisano zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje.

Akcija po modelu takozvanog lijevka sprovedena je u okviru kampanje “Vozi oprezno – putuj bezbjedno”, čiji je cilj poboljšanje stanja bezbjednosti u oblasti saobraćaja u ljetnim mjesecima.

MUP Srpske apeluje da svi učesnici u saobraćaju, a posebno vozači, brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

RTRS

1 KOMENTAR

Comments are closed.