LAKTAŠI, 12. maja – Brza cesta Banjaluka – Laktaši “krcata” je vozilima. Bukvalno “kao šibica”. Kolone su i sa jedne i sa druge strane. Čekanja od kojih se vozačima “diže kosa na glavi” neizbježna su na svakom semaforu, kružnom toku… Ide se “mic po mic”.


Onima koji mogu da izbjegnu put u ovo doba, vozači iz kolona, savjetuju da to i urade. S druge strane, ukoliko baš morate sada da sjednete za volan i krenete, dobro se “naoružajte strpljenjem”. Nije vrijeme špica, ali se po svemu sudeći dolazak vikenda itekako osjeti. Nekima “mini odmor”, izgleda, već počinje.

“Krenula sam ranije na posao upravo kako bih izbjegla gužvu na putu. Međutim, izgleda da sam donijela pogrešnu odluku. Ovolike kolone nisu čak ni u vrijeme špica. Izgleda da su mnogi već počeli da odmaraju. Vikend im je počeo nešto ranije”, kaže čitateljka BL portala koja svakodnevno prolazi ovom dionicom već godinama.

Priznaje da joj je jako teško izabrati vrijeme i krenuti iz Banjaluke u Trn ili obrnuto kada nisu gužve. Uglavnom se “trucka” u automobilu duže nego što bi željela.

“Kada je stanje u saobraćaju normalno do Banjaluke dođem za 15-ak minuta. U suprotnom, vožnja zna potrajati i do 40-ak minuta, pa i više”, kaže naša sagovornica.

Nataša Lakić, BL portal

FOTO i VIDEO: BL portal