PRNJAVOR, 23. novembra – Verbalni sukob oko flaše pića u vozilu pretvorio se u tešku tragediju kod Prnjavora

 Mesto pogibije Foto Ninko Đurić

Mesto pogibije Foto Ninko Đurić

ZA sve je kriva – rakija! Verbalni sukob oko flaše prijatelja u vozilu pod punom brzinom, koje će se ubrzo pretvoriti u vozilo smrti, izrodio se u fizički nasrtaj vozača na saputnika na zadnjem sedištu. U tom momentu smo prešli, tačnije izleteli na suprotnu stranu kolovoza. Gledao sam smrti u oči! Zaslepeli su nas jaki farovi i silovit udar nekog tamnog vozila. Osvestio sam se u kliničkom centru u Banjaluci, gde su mi saopštili da su oba moja saputnika poginula!

Ovako ekskluzivno, za “Novosti”, počinje ispovest Savo Vasić (24), Prnjavorčanin koji je nekim čudom preživeo stravičan udes kod Prnjavora, u kom su mu poginula obojica prijatelja, Darijo Petrović (41) i Ljubiša Ninković (48). On je prošao sa povredama glave, nogu, leđa, grudnog koša sa pet polomljenih rebara. Njihov “pasat” se prošlog petka na magistralnom putu Derventa – Prnjavor direktno sudario sa “pežoom”, za čijim volanom se nalazio Zvjezdan Bajić (32), kom je u UKC Banjaluka operisana noga.

Naš sagovornik se priseća da je Darijo imao želju u rodnim Vijačanima da posete grob nedavno mu umrlog ujaka. Požalio se da je zategao odnos sa majkom Desom, koja mu je zamerala da mnogo pije, a bio joj je jedinac i neoženjen.

 

Na ujakovom grobu su pronašli malo otpijenu flašu rakije.

– Sada me moj ujak sigurno gleda odozgo i govori “znao sam, Darijo, da ćeš baš ti da dođeš i da to popiješ za pokoj moje duše” – prepričava naš sagovornik Darijeve reči, koji će ubrzo biti i sam pokopan nadomak ujaka na vijačanskom groblju Grič.

Po povratku u Prnjavor među prijateljima je došlo do vatrenih razmirica kada se Darijo usprotivio da ga “preskaču” u krugu ispijanja rakije.

– Ljubiša mu sa zadnjeg sedišta nije davao flašu, opominjući ga da prebrzo vozi. Bio sam na mestu suvozača i predlagao sam da se zaustavimo i zajedno pijemo. Međutim, Darijo je uporno insistirao da to činimo dok vozi. Iznenada je prvo laktom udario Ljubišu, a potom i šakom. Očito je da je u tom pokretu nekontrolisano levom rukom povukao volan, pa smo se našli na suprotnoj strani kolovoza, što je bilo kobno – svedoči za naš list vidno potreseni Vasić, koji se odlučio da, kako kaže, i u ovom slučaju ukaže na alkohol kao razlog teške tragedije.

Savo Vasić

U GROB UMESTO U ZATVOR

ZBOG ranije tuče, Ljubiša Ninković je trebalo da ode na izdržavanje kazne zatvora od 60 dana. Odlagao je jer nije hteo da ide bez para, pa je čekao platu i da naplati nekakve hrastove. Jadnik, da je otišao u zatvor sada sigurno ne bi bio u grobu – priča nam vidno potreseni Savo Vasić.

Ljubiša se, inače, rastao od supruge, a iza njega su ostali sin i kćerka.

 

Novosti