LAKTAŠI, 2. oktobra – Povodom okolnosti koje su se desile u vezi pružanja medicinske pomoći povrijeđenima u saobraćajnoj nezgodi 30. septembra, u ranim jutarnjim časovima u Aleksandrovcu, a po pisanju i komentarima na društvenim mrežama, obavještavamo javnost da je menadžment Doma zdravlja preduzeo sve postupke u dokazivanju istine koja je svima jako bitna, navedeno je u zajedničkom saopštenju Gradske uprave Laktaša i laktaškog Doma zdravlja. 

”S jedne strane, poštujući pravo na hitnu medicinsku pomoć svih građana, s druge da se zauzme ispravan stav prema zaposlenima iz Doma zdravlja u toj smjeni, koji se osuđuju bez argumenata po društvenim mrežama, a koji treba da snose odgovornost ukoliko je došlo do bilo kakvog propusta,  ali isto tako zaslužuju izvinjenje ako nisu tačna pisanja”, ističe se u saopštenju.
Kako je navedeno, zatražene su pismene izjave pojedinačno svih zdravstvenih radnika u smjeni. Takođe se insistiralo na listingu poziva prema Domu zdravlja i informaciji o ispravnosti telefonske linije iz M:tela,  jer se na pozive građana i dežurnog policajca dobijao signal “BROJ NIJE REGISTROVAN” a zaposlenima telefon nije zvonio.
”S obzirom da rade častan i težak posao, pun odricanja i pomaganja pacijentima, nesebično i u svim okolnostima, jer to njihov humani poziv traži od njih svakodnevno,
molimo građane za strpljenje i da ne reaguju ishitreno, jer s tim nanose štetu drugima, a upravo i njima ta ista pomoć i podrška može zatrebati”, navedeno je u saopštenju.
Naglašeno je da je povrijeđena pacijentica zbrinuta i u stabilnom i svjesnom stanju prevežena sanitetom na UKC Banja Luka.

4 KOMENTARA

  1. Tacno je da su spavali i dignuli slusalice da se nejave obzirom da su toliko neljubazni kada se dode

  2. A kome se mi to moramo izviniti mi koji smo na objavu stavili komentar??? Svako ima pravo izjave a ono što smo pisali je istina…. Čisto pitam.

  3. Mi smo narod kojem ni Bog ne može popraviti. U vise navrata mogu samo reci veliko hvala tim ljudima, naravno da se Nekad mora sačekati kada su guzve, ne postoji dzaba trijaža…. Da li se iko zahvali kada rade i bez plate, a ipak su neki ostali, kao za vrijeme rata sto je bilo. Rade najhumaniji i najteži posao, imajmo razumijevanja, znam mnoge koji su zdravstveno da ne kažem stradali zbog mnogih nocnih smjena, mnogo posla, jer pobogu i oni su samo ljudi. Momentalno su mi zbrinuli dijete kada se opeklo, muza kada je imao upalu moždanih ovojnica, mene i dijete kada smo skoro udes imale…. Ja samo imam riječi hvale. Ko ovaj posao ne razumije nikada nece Shvatiti da oni rade najtezi a najhumaniji posao.

Comments are closed.