BANJALUKA – Za vikend je tradicionalno po deseti put obilježen Memorijalni padobranski kup “Pet zvijezda” 2022.

Ova manifestacija organizuje se u čast članovima kluba koji su 2012. godine nastradali u avio-nesreći, a održava se na Sportskom aerodromu Zalužani.

Podsjećamo, 20. maja 2012. godine mali sportski avion cesna srušio se u Zalužanima odmah nakon polijetanja. U padu aviona tada su poginuli instruktor Nemanja Goronja, pilot Alen Crnalić i padobranci Stefan Karanović, Nikola Stević i Srđan Kosić.

Kako je za “Nezavisne novine” rekao Rade Čajić, predsjednik Vazduhoplovnog kluba “Skydive”, odličan turnir je iza njih, ali su loši vremenski uslovi u nedjelju prije vremena prekinuli kup.

“Nažalost, zbog loših vremenskih uslova u nedjelju smo ranije prekinuli takmičenje, ali imamo iza sebe prethodna dva dana koja su bila izuzetna”, rekao je Čajić, dodajući da to prekidanje neće uticati na proglašenje pobjednika.

“U petak je bilo više od 30 izlaza, u subotu smo uspjeli napraviti pet takmičarskih tonusa, dakle takmičari su uradili više od 70 odsto posla, tako da pobjednik može slobodno biti proglašen bez problema”, rekao je Čajić.

Na turniru je učestvovalo devet ekipa iz svih zemalja bivše Jugoslavije.

“Ukupno smo imali oko 40 takmičara. Tu je Vojska Srbije i reprezentacija Srbije, kao  i prvaci iz Hrvatske – ekipa iz Osijeka, te desetine pojedinaca koji su svrstani u mješovite ekipe i, naravno, naše ekipe iz Prijedora i Banjaluke”, rekao je Čajić.

Kako kaže, ovaj kup kao i prethodni zadovoljio je sve standarde, a nada se da će se učesnici vratiti i sljedeće godine i dovesti nove učesnike.

“Ovaj kup zadovoljio je sve standarde. Takmičari su uživali, a posjećenost je takođe bila velika. Najviše publike je bilo u petak, nešto manje je bilo u subotu i nedjelju vjerovatno zbog loših vremenskih uslova, ali mi smo zadovoljni”, rekao je Čajić. Pokrovitelji Memorijalnog kupa su Vlada RS i grad Banjaluka.

Nezavisne