ZALUŽANI, 11. decembra – Prva, manja dionica pješačke i biciklističke staze, na potezu od tržnog centra “Hiperkort” do Široke rijeke, asfaltirana je ovih dana.

20181209161949_512327

Po završetku ovog posla, biće izgrađen jedan kilometar trotoara i biciklističke staze uz centralnu saobraćajnicu u naselju Zalužani.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve kazali su da su do sada izvedeni radovi na izradi nasipa, ugradnji ivičnjaka, oborinske kanalizacije i asfaltiranju dijela trotoara u dužini oko 100 metara, na potezu od pomenutog tržnog centra do Široke rijeke.

Pješačka staza će biti širine jedan i po metar, a biciklistička staza širine jedan metar.

U Odjeljenju ističu da će izgradnjom ove staze biti znatano povećana bezbjednost pješaka koji se u velikom broju kreću ovom frekventnom saobraćajnicom, uz koju se nalazi veliki broj poslovnih i stambenih objekata.

Vrijednost projekta je 650.000 KM.

Tokom ove godine završena je i izgradnja trotoara na lokaciji u blizini pruge u Zalužanima. Na toj dionici izgrađena je pješačka i biciklistička staza u dužini od 180 metara. Pješačka staza je širine 1,5 metar, biciklistička staza jedan metar, a izgrađena je i oborinska kanalizacija na lijevoj i desnoj strani kolovoza u dužini od 360 metara. Izgradnjom ovog dijela trotoara spojen je postojeći trotoar u Ulici Nenada Kostića (koji povezuje OŠ “Jovan Dučić” sa centrom naselja) sa regionalnim putem i postojećim autobuskim stajalištima. Istovremeno, izgradnjom i rekonstrukcijom stepeništa, uređen je prilaz do društvenog doma i mjesne zajednice u Zalužanima.

 

Nezavisne