SRBAC – Jedna osoba je povrijeđena kada se, u mjestu Povelič kod Srpca, zapalio automobil seat, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška. Kako se dodaje, vatra se sa seata proširila na VW kedi, te na njivu, gdje je pričinjena velika materijalna šteta.

“Policijskoj stanici  Srbac, 10.07.2021. godine oko 17,25 časova prijavljeno je da  je u mjestu Povelič, opština Srbac, došlo do požara na njivi i da gori pokošena pšenica.  Požar je ugašen od strane Teritorijalne vatrogasne jedinice Srbac, a uviđaj je izvršen od strane policijskih službenika Policijske uprave Gradiška, kojom prilikom je utvrđeno da je došlo do samozapaljenja putničkog automobila marke seat kojim je upravljala Z.G. iz Srpca, a sa kojom se u vozilu nalazio i suvozač J.G. iz Srpca, te je u jednom momentu ispod vozila počela da gori vatra. Vozilo je u potpunosti izgorjelo, a požar se proširio na parkirano vozilo marke VW kedi koje je djelimično nagorjelo, kao i na njivu, kojom prilikim je izgorjelo oko 30 dunuma pokošene pšenice”, navodi se u policijskom saopštenju.

Dodaje se da je u požaru povrede zadobio suvozač J.G, te da je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 6.000 KM.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se po kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.

Nezavisne