ZAGREB, 30. marta – Službenici zagrebačke Policijske uprave objavili su kako su završili istraživanje nad 31-godišnjakom zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

 929504b4f7f8073cc9cb

Foto:24sata.hr

Poručili su kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni na za sada neutvrđen način nabavljao veće količine marihuane kako bi je preprodavao.

Osim toga, imao je i veću količinu gljiva koje sadrže psihoaktivnu tvar “psilocibin” i droge MDMA, koju je skrivao i prepakivao u stanu na području centra Zagreba.

Poručuju kako je pripremljenu drogu prodavao na ilegalnom tržištu.

b38d2d688baf8a7995eb

– Pretragom stana pronađeni su 398,2 grama konoplje pakirane u dvije teglice i tri paketića, ukupno 404 grama sušenih gljiva koje sadrže psihoaktivni “psilocibin” pakiranih u dvije plastične kutije, ukupno 25 grama ekstrakta konoplje tipa droga (marihuana) pakirano u tri plastične kutijice, jedna tableta MDMA i 0,2 grama MDMA pakirano u jednu plastičnu vrećicu, dvije ručno motane cigarete ispunjene smjesom duhana i konoplje tipa droga (marihuana), tri digitalne vage za precizno mjerenje mase s tragovima droge te 190 komada prozirnih vrećica s patent zatvaračem – naveli su iz policije.

 

U stanu bile i zmije otrovnice

Policija je uz drogu u stanu otkrila i zmije otrovnice. Dok su sprovodili pretragu, policijski službenici su u stanu pronašli i dvije zmije otrovnice, te ih je, pod nadzorom viših veterinarskih inspektorica, oduzeo voditelj terenske službe skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba i zoolog zoološkog vrta. Uz zmije otrovnice, oduzete su i dvije neotrovne zmije, jedan gušter te 27 komada staklenki zapremnine od 0,15 do 0,25 dl, dvije inzulinske šprice i jedna epruveta ispunjene tekućinom za koju se sumnja da je zmijski otrov, a brigu o navedenome je preuzeo zoolog zoološkog vrta te se nalaze u karantenskim uslovima.

(Avaz.ba/ 24sata.hr)