Po svemu sudeći, nikada neće biti tačno utvrđeno koliko je u poslednjem pomoru uginulo ribe u prnjavorskom Ribnjaku, ali ono što je najvažnije, kako ističe novoizabrana stečajna upravnica Nataša Kosić, završena je akcija uklanjanja ribljeg otpada i zaustavljeno dalje uginuće.

Upravnica smatra da je uginulo manje od pet tona šarana i druge ribe, a da se procene od tri tone ne mogu uzeti pouzdano.

– Zaista je to teško utvrditi, jer riba nije odjednom, već je danima umirala. Mnogo toga je već u fazi raspada. Sve smo to propisno, u prisustvu inspektora, ukopali u jamu i posuli krečom. Uz očekivanu i obećanu pomoć opštine i drugih, nastavljamo dalje punom parom na sanaciji ribnjaka, da sačuvamo preostalu ribu i kako se ova katastrofa više ne bi ponovila – rekla je Kosićeva, uz najavu analize vode.

Saznajemo da su šestorica radnika po ugovoru, zbog nesnosnog smrada i zapuštenosti staza i bazena, teškom mukom akciju priveli kraju. Pogotovo je nesnosno bilo u Tovilištu 10. Iz tog bazena su ribokradice ispustile vodu, da bi lakše krali, i praktično ga pretvorile u stajaću vodu, odnosno močvaru i riblje stratište.

Novosti.rs