LAKTAŠI, 28.aprila – Petodnevna rehabilitacija za 51 članicu Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske čiji je cilj da se žene osnaže i aktivnije uključe u projekte i u rad na poboljšanju kvaliteta života, završena je danas u Laktašima i predstavlja najuspješniju rehabilitaciju do sada, rekla je predsjednik Udruženja Božica Živković Rajilić.

 


“Ovo je veoma uspješna rehabilitacija od koje je svaka žena članica našeg Udruženja imala ličnu korist – psihičku i materijalnu”, izjavila je Rajilićeva za Srnu.

Ona je navela da se u radnom dijelu rehabilitacije radilo na obuci žena na izradi projekata, popunjavanju aplikacija za projekte, te pronalaženju konkursa za projekte ostvarivanja žrtava rata, posebno na lokalnom nivou.

Rajilićeva je dodala da su žene bile raspoređene u dvije radne grupe, jer je rehabilitacija bila psihološkog i radnog karaktera.

“Osim boravka u hotelu, rehabilitacija je podrazumijevala ljekarski pregled, korištenje banje, bazena, ali i obuku žena posebno za regionalne povjerenike za rad u projektima”, istakla je Rajilićeva.

Ona je dodala da je u rehabilitaciji učestvovala 51 žena iz svih krajeva Republike Srpske – Bratunca, Zvornika, Bijeljine, Šamca, Modriče, Broda, Banjaluke, Istočnog Sarajeva, Trnova, Pala, Gradiške, Laktaša i Novog Grada.

Rajilićeva je podsjetila da je u ranijim projektima, 2014. i 2015. godine, kroz radionice i psihološko-radnu rehabilitaciju prošlo 87 žena.

Sredstva su obezbijeđena iz UN projekta u organizaciji Međunarodne organizacije za migracije, a u okviru programa jačanja kapaciteta nevladinih organizacija.

Rehabilitacija je održana u hotelu “San” u Laktašima.