LAKTAŠI, 20. decembra – Ako ste se nekad zapitali kako biti bolji čovjek, kako pomoći bližnjem svom, odgovor na ovo pitanje sam se nameće. Ne trebaju vam finanskijska sredstva, niti velika ulaganja. Dovoljno će biti da se  30.12.2021. godine pojavite u parohijskom domu u Laktašima.

Naime, Savez društava dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srpske i Društvo dobrovoljnih davalaca krvi Laktaši u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu Republike Srpske organizuju redovnu godišnju akciju darivanja krvi koja će se održati u prostorijama Srpske pravoslavne crkve eparhija banjalučka, parohije u Laktašima.

Akcija će biti održana 30.12.2021. godine, u periodu između 09 i 14 časova, uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje su na snazi sa ciljem suzbijanja širenja virusa korona.
Ako pogledamo brojke koje kažu da je zahvaljujući akcijama Društva dobrovoljnih davalaca krvi prikupljeno preko 5000 jedinica krvi tokom godine, možemo biti sigurni da su svi koji su trebali krv, istu i dobili na vrijeme. Svaka akcija je opravdala svoje postojanje. Nadamo se da će i ova, poslednja za ovu godinu, imati svoje uporište u velikom broju davalaca, kako onih na koje smo navikli, tako i novih, mladih, spremnih da svoju humanost podignu na što veći nivo.
Ukoliko postoji nešto što vas zanima o Društvu dobrovoljnih davalaca krvi Laktaši, ili o predstojećoj akciji prikupljanja krvi, sve potrebne informacije možete dobiti na brojeve telefona 051 530 683 ili 065 699 113.  

1 KOMENTAR

  1. Svaka akcija koja podrazumeva humanost je za pohvalu.Posto situacija nalaze da Novu godinu i Bozic provedemo skromno u krugu najblizih,nas nekoliko porodica smo skupili novac i jednom domu za stare smo poklonili ruski fotokataliticki aparat za preciscavanje vazduha,alergena i duvanskog dima za njihove zajednicke prostorije.Tako cemo pomoci da se i osoblje i korisnici doma zastite od sirenja virusa.

Comments are closed.