Banjalučka policija je u dane proteklog vikenda, radeći na sprečavanju činjenja krivičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga lišila slobode 35 lica.

“Kod njih je pronađeno i oduzeto oko 36 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, oko 7,5 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“, 37 komada tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „Ekstazi“, određena količina medicinskih droga, i jedna digitalna vaga”m, kazali su u PU Banjaluka.

Dodali su da će protiv lica inicijala K.B. iz Bihaća i M.T. iz Sarajeva biti podnešen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i protiv M.H. iz Šamca zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Omogućavanje uživanja opojnih droga“, dok će ostala lica biti sankcionisana zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

Banjaluka.com