Ovo su trikovi iskusnih domačica.

Mnoge domaćice za Uskrs imaj problem sa jajima koja pucaju pri kuvanju, ovako dosta jaja ostane neiskorišćeno.

Nikako jaja iz frižidera

Jaja ne smeju biti odmah iz frižidera stavljena da se kuvaju, držite ih nekoliko sati na sobnoj temperaturi. Hladna jaja, naime, vrlo lako pucaju pri kuvanju. jaja

jaja
Foto: Profimedia

Ne možete sve skuvati odjednom

Kada ih stavljate u posudu za kuvanje, pazite da ih ne bude previše u posudi. Ukoliko se sudaraju prilikom kuvanja to isto može dovesti do pucanja. Neka među njima bude dovoljno razmaka. U posudu ih položite vrlo polako i nežno kako ne bi napukla prilikom udarca u dno posude.

Preko jaja koja ste stavili u posudu trebalo bi da prelijete hladnu vodu. Pazite da stavite barem 2 centimetra vode iznad jaja. Vodu sipajte polako.Zatim u vodu dodajte pola kašičice sirćeta i vodu posolite. Sirće je posebno važno u sprečavanju nastajanja pukotina na ljusci jajeta.

jaja

Foto: Profimedia

Temperatura ringle ne sme da bude najjača

Upalite vatru srednje jačine i čekajte da voda počne da vri, a onda još malo smanjite vatru i kuvajte tako na tihoj vatri sve dok jaje nije gotovo. Nažalost, garancije da baš niti jedno jaje nikada neće puknuti ne postoji. To dosta zavisi i od tipa jaja koja ste kupili. Međutim, ako se budete držali ovih metoda, šanse za uspehom drastično rastu.

Srbijadanas.com