LAKTAŠI, 28. novembra – Advokat Slobodan Perić tvrdi da je policija bez naloga izvršila premetačinu u noći 24/25 novembra u hotelu “Milion” u Laktašima, kontrolisala goste i tako sprečila održavanje koncerta Baje Malog Knindže u ovom ugostiteljskom objektu, prenosi televizija BN.

Foto: TV BN / screenshot

Perić navodi policija ništa nije našlo i da je sve trajalo tri sata koliko je trebalo da traje koncert Baje Malog Kninđže, prenosi BN televizija.

Prema njegovim rečima, u tome je učestvovala policija iz Laktaša, Banjaluke, ali i pripadnici Jedinice za podršku koji su bili sa kapuljačama na glavi i dugim cevima.

– Tokom pretresa nije nađen nijedan predmet, niti lice koje bi na bilo koji način moglo biti povezano sa bilo kakvim krivičnim delom ili prekršajem – navodi Perić i dodaje da je to bio šok i za pevača i za posetioce, kao i za osoblje hotela “Milion”.

Kako navodi televizija BN Baja Mali Knindža je danas kontaktirao i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

U pisanom dopisu dostavljenom BN Perić objašnjava da je organizator koncerta u ovaj nastup uložio više od 15 hiljada KM bez kojih je ostao zbog, kako navodi, “ovakvog nezakonitog i bahatog postupka policije”.

– Razuman razlog za ovakav postupak policije ne postoji posebno kada se zna koliko je Baja Mali Knindža omiljen u srpskom narodu ovog kraja, pa je jedino logično objašnjenje da je u pitanju korupcija, odnosno da je neko podmićen da učini ovako nešto, kako bi oštetio i Baju i organizatora, a što je za posledicu imalo pre svega uvredu za proslavljenog pevača srpskih pesama, ali i veliki finansijski gubitak organizatora ovog nastupa – kaže se u dopisu, koji je u ime oštećenog i u svoje ime dostavio BN advokat Slobodan Perić.

I u dopisu, a to je potvrdio i u razgovoru BN Perić najavljuje podnošenje kriivčne prijave zbog zloupotrebe ovlaštenja od strane policije i onih koji su naredili ovu akciju.

 /Blic/