LAKTAŠI, 29. jula- Velikan hrvatske muzičke scene preminuo je u 71. godini, tačno godinu dana nakon što je okriveno da boluje od raka pluća.

14dragojevic
Jutros u 5 sati u splitskoj bolnici umro je Oliver Dragojević.

Velikan hrvatske muzičke scene preminuo je u 71. godini, tačno godinu dana nakon što je okriveno da boluje od raka pluća.

Tužnu vest javila je Oliverova porodica.

Iza sebe je ostavio suprugu Vesnu, s kojom je bio 44 godine u braku, sina Dina (42) i blizance Damira i Davora (39). Uskoro se očekuje službeno saopštenje o Oliverovoj smrti.
“Morski vuk” je saznao da ima karcinom pluća nakon što mu je u avgustu 2017. pozlilo na sahrani njegovog prijatelja, muzičara Remija Kazinotija.

Uprkos dijagnozi i hemoterapijama, Oliver je do poslednjeg dana pronalazio vreme za obitelj, prijatelje i muziku. Umor ga nije mogao zaustaviti ni da priprema jedne od svojih poslednjih koncerata krajem prošle godine. Sa svojim pratećim bendom Dupini redovno je bio u kontaktu.

– Dane provodim kod kuće gde sviram i pjevam. Znate, ujutro ustanem, uzmem gitaru i počnem svirati, i tako po ceo dan. Nije mi teško, gledam na to kao jednu vrstu rekreacije – izjavio je početkom godine.
Obožavatelji su ga uživo na pozornici poslednji put gledali 16. oktobra u splitskom HNK na koncertu “Veruj u ljubav” koji je organizovala Županijska liga protiv raka.

Na prostorima bivše Jugoslavije ostaće upamćen po hitovima „Nadalina“, „Što to bješe ljubav“, „Cesarica“, „Stine“, „Oprosti mi pape“, „U ljubav vjere nemam“ i mnogim drugim pesmama.