LAKTAŠI, 18. oktobra – Priča o ljubavnom paru dvadesetprvog vijeka; zatočeni u vlastitim problemima, opterećni neispunjenim željama, nezadovoljni sadašnjšću, razočarani u budućnost, zatvoreni u četiri zida nesvjesno postaju stranci. Ogoljeni i istrošeni gube i jedinu vezivnu nit – ljubav.

Opterećeni konvencionalnim očekivanjima, dolaze u stanje beznađa u kojem strijepe od međusobnog dodira i pogleda, krijući se u postelji zajednočkog kreveta. Otuđeni i otisnuti u more snova o idealnoj sreći, nesvjesno lome svoja vesla, ostaju na pučini i počinju da žive svoj kraj.

poster - Copy

Kako ovo sve izgleda na filmskom platnu, možete pogledati sutra u 20 časova, u Galeriji JU „Centar za kulturu i obrazovanje“ Laktaši. Ulaz je besplatan.

Film je rađen dva mjeseca, od scenarija do produkcije i postprodukcije. Autori Vladimir Sajić i Ognjen Todorović su čak dobili i prava od grupa „Machina“ i „Stray Dogg“ za korištenje muzike. Napominjemo da im je ovo prva zajednička saradnja iako je Vladimiru ovo drugi ozbiljniji projekat po redu. Video-montažom i produkcijom se iz hobija bavi već dugi niz godina dok je Ognjen Todorović dugogodišnji član Dramskog studija „Daske“ Laktaši čiji je trenutno i voditelj.

Ovaj kratkometražni film traje 20 minuta a glavne uloge su pripale Ognjenu Todoroviću i Ivani Knjugi, studentima glume na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.