LAKTAŠI, 19. oktobra – U Gradišci je danas otvorena 13. privredno-turistička manifestacija “Zdravomed 2017”, na kojoj učestvuje 25 izlagača sa područja Republike Srpske i Federacije BiH.
Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da je “Zdravomed” manifestacija koja pruža podršku svima koji se bave proizvodnjom zdrave hrane i dodao da je na području opštine registrovano oko 130 proizvođača, koji godišnje proizvedu oko pet tona meda.

zdravomed

Adžić je istakao da je posredstvom fondova EU u planu projekat “Putevi meda i rakije”, kojim bi se proširila turistička ponuda opštine Gradiška.

Pčelar iz Gradiške i profesor banjalučkog Poljoprivrednog fakulteta Goran Mirjanić istakao je da ova godina nije pogodovala proizvodnji meda i dodao da su pčelari imali slab prinos, zbog čega su bili prisiljeni da povećaju cijenu za 20 odsto.

Mirjanić je istakao da je cijena kilograma meda oko 15 KM, dok je cijena ostalih pčelinjih proizvoda ostala ista.

Manifestacija “Zdravomed 2017” i prodajna izložba pčelinjih proizvoda trajaće do subote, 21. oktobra, a danas su je posjetila djeca iz predškolske ustanove “Lepa Radić” i gradiških osnovnih škola.

 

/SRNA/