LAKTAŠI.20.februara- Šezdesetpetogodišnja žena iz Kotor Varoša čiji su inicijali Ž.T. poginula je u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Banjaluka-Teslić, kada je automobil “pežo” kojim je upravljalo lice iz Laktaša čiji su inicijali O.T. sletio sa kolovoza.

Saobraćajna nesreća dogodila se sinoć oko 20.00 časova u mjestu Zabrđe, opština Kotor Varoš, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti Banjaluka.

Vozač “pežoa” i saputnici čiji su inicijali S.Ć. /26/ i jedanaestogodišnja djevojčica zadobili su povrede, a medicinska pomoć im je ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

Zdravstveno stanje djevojčice trenutno je stabilno, ali su sve dalje prognoze još preuranjene i neizvjesne, rečeno je u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske.

Djevojčica je operisana odmah nakon što je u ovu zdravstvenu ustanovu primljena sinoć oko 21.15 časova sa teškim povredama abdomena i grudnog koša.

Prema riječima načelnika Službe za neurohirurgiju Vesne Ivanišević, dvadesetšestogodišnji muškarac iz Laktaša, čiji su inicijali S.Ć, koji je, takođe, povrijeđen u ovoj saobraćajnoj nesreći, primljen je na kliniku sa kontuzijom glave, frakturom nosne kosti i posjekotinama po licu.

“On je primarno zbrinut, urađena je dijagnostika koja je isključila teže povrede, ali radi daljeg liječenja i praćenja pacijent ostaje i dalje hospitalizovan u Službi za neurohirurhgiju”, istakla je Ivaniševićeva.

Ona je naglasila da je tridesetdevetogodišnji muškarac iz Laktaša O.T, nakon pregleda u hitnoj prijemnoj hiruškoj ambulanti, pušten na kućno liječenje. (agencije)