STANARI – Kotorvarošanin Darko T. (41) preminuo je danas u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci usljed povreda zadobijenih u subotu u požaru niskog rastinja u Stanarima.

Prema nezvaničnim informacijama sumnja se da je muškarac legao na travu te da mu je najvjerovatnije ispala cigareta koja je zapalila travu na kojoj je ležao.

Naime, policijskoj stanici Stanari, u subotu je oko 11.55 časova, prijavljeno da u Ostružnjoj Donji kod Stanara, gori nisko rastinje na parceli V.B.

“Odmah po prijavi su postupili policijski službenici koji su na licu mjesta zatekli pripadnike Teritorijalne vatrogasne jedinice Stanari koji su lokalizovali požar i D.T. iz Kotor Varoša koje je na sebi imalo opekotina koje su nastale od požara”, navode iz policije.

Dodaju da je povrijeđena osoba vozilom Službe hitne pomoći Doma zdravlja Stanari prevezena u dobojsku bolnicu odakle je upućeno u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, gdje je danas usljed zadobijenih povreda preminula. Izvršen je uviđaj te je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.