BEOGRAD, 17. januara – Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarali su u Beogradu sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

 20190117184141_518378

Dodik je prenio Putinu da je Srpska sprovela izborne rezultate i prva u BiH formirala vlast. On je istakao da je u toku realizacija zajedničkih projekata u oblasti energetike.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH istakao je da Srpska želi da ojača saradnju sa Ruskom Federacijom u oblasti obrazovanja.

“Veoma važno je reći da sam ja ovdje kao srpski član Predsjedništva BiH, ali moj primarni interes je Republika Srpska. Smatram svojom obavezom i dužnošću da primarno afirmišem interese Srpske”, rekao je Dodik.

Predsjednica Srpske poručila je da Srpska sa Rusijom ima mnogo zajedničkih projekata i da je važno zadržati dobar nivo razumijevanja i širiti saradnju.

“Imamo mnogo zajedničkih projekata. Važno je zadržati dobar nivo razumijevanja i širiti saradnju”, rekla je Cvijanovićeva pred sastanak s Putinom.

Putin je još juče, u intervjuu uoči posjete Srbiji, naveo da je saradnja sa Republikom Srpskom u okviru Dejtonske BiH, na obostranu korist i da će insistirati na realizaciji projekata u oblasti infrastrukture.

 

Nezavisne