LAKTAŠI, 29. MARTA – Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je opština Laktaši primjer uspješne lokalne zajednice, koja ima stabilan budžet u iznosu od 17,5 miliona KM.

“Institucije Republike Srpske su na usluzi Laktašima, ali i svim lokalnim zajednicama u Srpskoj”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Laktašima nakon sastanka sa načelnikom opštine Miroslavom Bojićem, a kome su prisustvovali premijer Radovan Višković, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministri Srpske.

Ona je iskazala zadovoljstvo zbog projekata koji su realizovani u ovoj lokalnoj zajednici, a na današnjem sastanku razgovarano je o mnogo projekata koji treba da se realizuju u narednom periodu. Cvijanovićeva je rekla da su institucije Republike Srpske na usluzi lokalnim vlastima u svim oštinama.

“Raduje me što su, uz neke važne infrastrukturne projekte saobraćajne prirode, napravljeni planovi za oblast predškolskog i srednjoškolskog obrazovanja. To su projekti od izuzetne važnosti i značaja za sve roditelje koji žive ovdje”, rekla je Cvijanovićeva i dodala da su određene firme pokazale interes da budu dio aktivnosti vezanih za obezbjeđivanje mjesta u vrtićima.

Ona je istakla da Laktaši imaju turističke potencijale i banjsko-turističke centre koji predstavljaju dobru priliku za zapošljavanje i privlačenje turista, posebno u godini pandemije. “Vlada Republike Srpske je raspoložena da, zajedno sa lokalnim vlastima, realizuje sve ono što je potrebno da bi se bilo spremno za period poslije pandemije”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ponovila da je zadovoljna stabilnošću opštinskog budžeta u Laktašima i što postoji dobra saradnja sa republičkim institucijama, kao i činjenicom da su lokalne vlasti usmjerene na unapređenje života i razvoja ove opštine. Cvijanovićeva je poručila da će institucije Srpske i dalje biti na raspolaganju lokalnim zajednicama u punom kapacitetu.

1 KOMENTAR

Comments are closed.