LAKTAŠI, 26. oktobra – U prostorijama Opštine Laktaši juče je održan uvodni sastanak sa predstavnicima Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u sklopu projekta “Žene na izborima u Bosni i Hercegovini“. Kroz projekat planirana je podrška opštini Laktaši u periodu od 2018. do novembra 2020. godine u segmentu jačanja angažovanja žena u javnom životu, te njihovih pozicija u socio-ekonomskim procesima odlučivanja na nivou jedinice lokalne samouprave, kao i jačanju procesa rodne ravnopravnosti u svim institucionalnim procesima.

 

Do kraja 2018. godine planirano je da se definišu treninzi koji imaju za cilj izgradnju kapaciteta žena aktivistkinja kroz platforme kao što je forum žena za razvoj, osnaživanje žena liderki kroz obuke koje će obuhvatati primjenu savremenih komunikacionih tehnologija, mentorske radionice sa ženama liderkama i slično.

Načelnik je izrazio spremnost Opštine Laktaši za učešće u projektu i da kroz različite aktivnosti pomogne u pronalaženju novih modela koji će doprinijeti budućoj jačoj ulozi žene u javnom životu.