Muškarci uvek imaju neki savet više, ali neki saveti su na nivou mitova, posebno kada je reč o potrošnji goriva tokom vožnje

Žene možda nisu najbolji vozači, ali svakako da znaju i poštuju osnovna pravila vožnje i slušaju svoj automobil. Sa druge strane, muškarci su nesporno bolji vozači, ali uvek imaju i sve teorije o automobilima koje vole da pripovedaju posebno pripadnicama slabijeg pola.

Donosimo vam tri mita o uštedi goriva tokom vožnje u koje muškarci slepo veruju, a koji su daleko od istine.

Rezervoar se puni dok je hladno

Ovaj mit se temelji na činjenici da je gorivo gušće kad je hladno pa ga treba sipati ujutro ili kasno uveče. Ipak, temperaturne razlike je gotovo nemoguće detektovati obzirom da je gorivo smešteno u ionako hladnim podzemnim rezervoarima. Zato sipajte kad hoćete i koliko hoćete. Nema uštede ako čekate jutro ili noć.

Povećan pritisak u gumama

Mnogi tvrde da je najbolje napumpati gume malo više kako biste maksimalno iskoristili svaki litar goriva. Ako su gume izduvane, to bi moglo smanjiti opštu delotvornost automobila u smislu potrošnje za 3,75 posto. S druge strane, prenaduvane gume su jednostavno opasne jer smanjuju prianjanje na tlo i kontakt sa ulicom što sigurno vodi do nesreće. Pratite smernice proizvođača i nećete imati problema sa vožnjom i trajnošću guma, ali u osnovi ovde nema uštede na gorivu.

Rad na leru

Mnogi smatraju da paljenje automobila podrazumeva veliku potrošnju goriva pa ga zato ostavljaju da radi u mjestu misleći da tako manje troši. Jako pogrešno! Današnji automobili imaju specifične sisteme ubrizgavanja goriva koji su dizajnirani za postizanje maksimalnedelotvornosti i uopšte ne dopuštaju veliku potrošnju prilikom paljenja. U suštini, rad u mestu je mnogo skuplji. Ako se zaustavljate na kratko, bolje je da ugasite automobil.

Novosti.rs