LAKTAŠI, 27. juna – Rus koji je izgledao kao “živa mumija” spasen je iz medveđe jazbine u kojoj je proveo mesec dana nakon što mu je predator polomio kičmu i ostavio ga unutra, kao “obrok za posle”.

Čoveka, koji je identifikovan samo kao Aleksandar, su pronašli lovački psi u ruskom regionu Tuva, blizu granice sa Mongolijom.

Lovci su prvo mislili da je telo mumuficirano na suvom vazduhu, ali su ubrzo shvatili da je čovek još živ.

FOTO: EAST2WEST NEWS, DAILYMAIL / SCREENSHOT

Na šokantnom snimku se vidi da je Sleksandrovo telo bilo prekriveno suvom krvlju i zemljom, njegova koža je bila potpuno bela i jedva je mogao da otvori oči.

Doktori kažu da može da pomera ruke, otvara oči i govori, ali da je pored toga nepokretan i iscrpljen.

Mrki medvedi su poznati po tome da delimično ili potpuno “sahrane” svoj plen i da se tek danima ili nedeljama kasnije vrate da ga pojedu. Oni to rade da bi sakrili plen od lešinara dok se meso raspada i postane dovoljno “zrelo” da ga lakše pojedu.

Aleksandar je rekao da je pio sopstveni urin da bi preživeo i da je sve vreme strahovao da će se medved vratiti da ga dokrajči.

Lekari smatraju da je pravo čudo što nije mrtav i da im nije jasno kako je uspeo da preživi toliko dugo.

Aleksandar je pronađen kada su lovački psi uleteli u pećinu i odbijali da izađu. Lovci su zatim ušli za njima, a čoveka koga su našli opisali su kao “živu mumiju”.

 

Blic