BANJALUKA – Prilikom pretresa objekata koje je koristio Bogdan Vajukić (24) iz Laktaša, optuženi za pljačku konobara Srboljuba Ćućuna, kojeg je prije četiri godine nasilno ugurao u svoj automobil, u džepu od jakne pronađena je i bankovna kartica oštećenog.

Potvrdila je to u banjalučkom Okružnom sudu Nevena Kosić koja je tada bila kriminalistički inspektor u Laktašima, a koja je bila svjedok Tužilaštva na suđenju Vajukiću. Ona je ispričala da više ne radi u Laktašima, ali da je 2018. godine zajedno sa kolegama i svjedocima pretresala objekte koje  je koristio Vajukić, a za koje misli da su bili u vlasništvu njegove majke, koja je takođe, kako je navela, prisustvovala pretresu. Prema riječima ovog svjedoka, tokom pretresa su pronašli odjevne predmete jaknu, hlače i cipele a osim bankovne kartice pronađen je i novac.

“Nešto je bilo u kupatilu, nešto u hodniku, a nešto sobi. Ne sjećam se koliko je tačno bilo novca, ali je bio u raznim apoenima. Novac je pronađen ispod tepiha, a kartica je bila u džepu jakne”, rekla je Kosićeva.

Detalja pretresa se slabo sjećala jer kako navodi prošlo je mnogo vremena, a o tome skoro nije razgovarala sa kolegama kako bi se prisjetila. Njenom iskazu prigovorio je Vajukićev advokat Miloš Paleksić.

Kosićeva je inače, svjedočila kao dodatni svjedok Tužilaštva, jer je optuženi tvrdio da je pretres kuće bio nezakonit bez svjedoka.

Takođe je svjedočila i vještak odbrane Slavica Krečar, doktor opšte medicine koja je navela da je utvrdila je da Vajukić ima krvnu grupu “A”.

Podsjećamo, ranije je utvrđeno da je krv te grupe nađena u vozilu optuženog a  istu krvnu grupu ima i žrtva. Vještak je pojasnila da je to inače najzastupljenija krvna gupa.

Optužnica Vajukića tereti da je u noći između 18. i 19. decembra 2018. godine presreo Ćućuna u Miloševcima kod Laktaša te svojim golfom udario  njegov auto. Prema optužnici, zatim ga je pretukao i nasilno ugurao u svoj automobil i opljačkao. Kako smo ranije pisali, Vajukić je prošle godine u banjalučkom Okružnom sudu osduđen na 10 godina zatvora jer je nasmrt pretukao komšiju Gojka Veselića (76) čije je tijelo bacio u bunar.

Nezavisne