LAKTAŠI, 10. marta – Za duže trajanje baterije ugasite aplikacije koje se koriste lokacijskim uslugama. Čak i kada ne upotrebljavate aplikacije, one su uključene u pozadini te troše bateriju

0c7e677d41530b897272

Nemate dovoljno vremena, a hitno morate napuniti mobitel i to što je brže moguće. Kako bi skratili muke postavite ga na avionski rad prilikom punjenja. Time ćete privremeno zaustaviti aplikacije koje inače najviše troše bateriju i puno brže ga napuniti.  Nećete biti dostupni kratko vrijeme, ali uspjećete napuniti mobitel dovoljno da možete izaći iz kuće.  Za duže trajanje baterije ugasite aplikacije koje se koriste lokacijskim uslugama.

U kojoj mjeri se troši baterija na obavijestima, porukama koje se odnose na aplikacije, koje se povremeno pojavljuju na zaključanom zaslonu? Svaki put kada vaš telefon primi obavijest od mreže, on se pali te ovisno o vašim postavkama, vibrira ili zvoni. Sve to troši bateriju, pogotovo ako primate puno ažuriranja. Ugasite obavijesti u postavkama ili unutar samih aplikacija i isključite sve osim važnih obavijesti, poput poruka i e-mailova.

Tamne pozadine i teme na mobitelu takođe će trošiti manje baterije od svjetlijih. Ako imate Android uređaj, preuzmite aplikaciju Snapdragon BatteryGuru. Aplikacija automatski prilagođava postavke na vašem telefonu kako bi optimizirao trajanje baterije.  Čak i kada ne upotrebljavate aplikacije, one su uključene u pozadini te troše bateriju. Na androidu ih možete ugasiti tako da odete na aplikacije unutar postavki, zatim upravljanje aplikacijama ili pokretanje. Na popisu odaberite aplikacije koje želite zatvoriti i stisnite prisilno zaustavljanje.

 

foto: Dreamstime

Očita stavka, ali ljudi je često zanemare je i da svjetlost zaslona troši bateriju. Na postavkama smanjite svjetlinu zaslona i produžite trajanje. Isto tako, ako nemate pristup Wi-Fi mreži, isključite je jer nepotrebno troši.  Nikada ne ostavljajte telefon na izravnom suncu i što manje ga izlažite toplini. Ako se baterija previše zagrijava ona će se brže i isprazniti. To s vremenom može smanjiti i vijek trajanja baterije.

Pored svih trikova, uvijek možete nositi prenosni punjač kako se ne bi doveli u situaciju da se mobitel ugasi, a nemate mogućnost punjenja, piše Reader's Digest.

 24sata.hr