LAKTAŠI, 11. avgusta – Riječ tarot proširila se brzinom munje u našim rječnicima  nedugo nakon pojavljivanja prvih emisija u kojima tzv. tarot majstori pomažu pozivaocima da saznaju šta ih očekuje u budućnosti. Tako je ova antička metoda proricanja čovjekove sudbine gledanjem u karte dobila jednu potpuno novu dimenziju.

 

Naslušali smo se svega, od banalnih nagađanja koja se mogu zaključiti iz nekoliko rečenica pozivaoca, do potpuno krivih pretpostavki tih majstora. I svi se možemo složiti u jednom – strašno su nam išli na živce!

milan tarot

 

Emisije su s vremenom ukinute s većine programa, ali njihove telefonske linije i dalje su aktivne i dostupne korisnicima 24 sata dnevno. A evo kako je to izgledalo iz ugla jedne novinarke:

Na to me podsjetila rečenica “Želite li saznati svoju sudbinu?”, koja mi se pojavila na ekranu kompjutera dok sam prelistavajući portale pila svoju prvu jutarnju kafu. I odlučila sam je saznati! Ne zato što sam naivna i jer vjerujem da će mi neko preko telefona reći koliko ću djece imati, nego samo i isključivo iz zabave.

Ideja je bila da nazovem tri tarot savjetnika i čujem hoću li u skoroj budućnosti upoznati ljubav svog života. Osim toga, zanimalo me hoću li se ikada udati. Bacila sam se na guglanje, izvukla tri različita broja i odabrala tri tarot majstora specijalizovana za polje ljubavi. Cijena svih poziva  bila je “nimalo naivna”, i za fiksne ali i  mobilne mreže, a moje pitanje bilo je isto: “Hoću li uskoro upoznati ljubav svog života?”.

tarot1

 

U nastavku donosim najzanimljivije dijelove iz sva tri razgovora:

1. TAROT MAJSTOR (Darko)

Prvi tarot majstor kojega sam odabrala bio je Darko, navodni stručnjak za sva ljubavna pitanja koji mi je budućnost predviđao iz karata. Za početak me pitao zanima li me nešto posebno, a zatim je tražio moj datum rođenja i potpunu koncentraciju na emocije dok on miješa karte. Odabrala sam kartu s vrha desne strane, a u njoj je zapisano ovo: “Gledaj ovako, ti si postavila ljestvicu visoko i ko god bi ti i prišao, ti mu ne dozvoliš da ti priđe. Malo ko ti se sviđa. Ali vidim da bi se krajem jeseni mogla začeti neka emocionalna veza. Dogodiće se na nekoj proslavi, poput svadbe”, rekao mi je Darko, na šta sam ga pitala hoće li to potrajati. “Pa to je nešto o čemu se može razgovarati, zato to i govorim. To bi mogla biti neka emotivna veza. Sve ovo sada se svodi na nešto do čega tebi nije stalo”, objasnio mi je. Sam Bog zna što je mislio pod ovim “sve ovo sada”, ali on je valjda majstor, ne ja.

 

tarot2

 

2. TAROT MAJSTOR (Aleksandar)

Svoju potragu za saznavanjem budućnosti gledanjem iz karata nastavila sam u razgovoru s Aleksandrom. Prva minuta našeg razgovora protekla je tako što me uvjeravao da smo se već prije čuli jer mu je moj glas strašno poznat, ali na kraju je popustio i odlučio mi odgovoriti na pitanje. Još uvijek sam zbunjena po pitanju toga, ali vjerujem da je to neka tarot politika dužeg zadržavanja pozivaoca na liniji. No, vratimo se na razgovor. Kao i njegov kolega, Aleksandar me pitao za datum rođenja i dodatno tražio datum partnerovog rođenja (kojega logično nemam, u skladu sa postavljenim pitanjem), moje inicijale i broj kuće ili stana. Uslijedilo je ponovno uvjeravanje da samo već vodili ovaj razgovor jer se sjetio i mog datuma rođenja, a onda je samo krenuo pričati… “Osjećate period usamljenosti i samoće. U prošlosti ste bili ljepilo za pogrešan odabir muškaraca. Kako vam brzo veza krene, tako brzo i pukne. Tačnije, vi krenete dva koraka unaprijed, a vratite se pet koraka unazad. Sigurno ste čuli da je u toku RETORGARDNI (dobro sam napisala, Aleksandar kaže retorgardni umjesto retrogradni Merkur) Merkur koji traje do 26.08. i nije dobro početi ništa novo, počevši od potpisivanja ugovora (dragi Aleksandre, pričamo li o bračnim ugovorima ili smo s ljubavi prešli na posao?!)”, rekao mi je Aleks i bez ikakve poveznice počeo pričati o mojoj osobnosti, željama i potrebama.

 

tarot

MOŽDA VAS ZANIMA… Išla sam na tarot da mi prorekne budućnost! LJUBAV I SEKS “Vi, dušo, tražite partnera koji je adekvatan, koji nije ni malo autodestruktivan i koji tačno zna što hoće i što želi. Ali da vam iskreno kažem, vaše vrijeme za polje ljubavi ne kažem da neće doći, ali mislim da je problem i u vama. Nešto ima što vi kočite. Ne uvijek, ali povremeno kočite. Moram napomenuti da ste vrlo osjećajni i emotivni i vama je ljubav pokretač. Ali šta je problem kod vas generalno? Muška populacija vas doživljava na drugačiji način, tačnije doživljava vas kao nekog nedostupnog korisnika (korisnika?!). Tačnije, muškarci se boje prići vam. Vi zračite nekom harizmom kad izađete na ulicu i muškarci se jednostavno pogube jer misle da će kod vas naići na odbijanje”, opisao me tarot majstor i dodao kako mi predviđa novog partnera 01. seštembra ove godine jer tada ulazim u Jupiterovu trojku (što god to značilo).  Kad sam ga pitala može li vidjeti hoću li se udati, moj sagovornik se vrlo neočekivano uznemirio. “Vama sada pada na pamet udaja? Pa vi ste ‘93. godište i vrlo ste mladi, a htjeli bi se zarobiti loncima i poklopcima tako lako? Da se razumijemo, vi imate transparentno pravo da se odlučite na taj korak, ali mogli bi se kajati za cijeli život. Jer kad se udate, to je kraj”, rekao mi je tarot majstor vidno isfrustriran svojim bračnim životom. Samo me zanima ko bi se nakon ovoga uopšte poželio udati?!

3. TAROT MAJSTOR (Renata) Treći tarot majstor s kojim sam razgovarala bila je žena koja se predstavila kao Renata i koja je od samog starta pokazivala nevjerovatnu nezainteresovanost za naš razgovor. Imala sam osjećaj da sam naporni frajer koji joj se ne sviđa, ali priča s njim zato što mora. U takvom tonu počele smo i završile predviđanje moje budućnosti. Naime, Renata me pitala koje je moje pitanje, a onda je u tišini miješala karte dok sam ih ja trebala zamišljati (što je trajalo dobrih minutu i po). Tišinu je prekinula rečenica: “Ne vidim baš da ćete ući u nekakvu ozbiljnu vezu ove godine!”. I to je bilo to. Moj i Renatin razgovor bio je završen.

I kome sada vjerovati, moj Jupiteru? Najbolje da za početak izbjegavam ovaj RETORGARDNI Merkur i strpljivo čekam jesen. Ko se uopšte želi u ljetnim mjesecima zarobiti loncima i poklopcima?!

 

24sata.hr