LAKTAŠI, 27. decembra – Željko Dedić iz Laktaša i Boban Slavnić iz obližnje Slatine svoju su novogodišnju čaroliju osmišljavali nekoliko mjeseci, a postavljali desetak dana i privukli veliku pažnju.

Dvoriste-sa-hiljadama-svetiljki

Zvjezdano nebo, svjetlucava stabla, kočije, jeleni sa zapregom, djeda-mrazevi i mnoštvo drugih prazničnih prizora povezali su u svjetlucavu cjelinu svakojakih boja, koristeći 50 produžnih kablova ukupne dužine 250 metara plus 200 metara nosivih sajli.

Tako je dvorište porodice Željka Dedića postalo jedinstveno pred novogodišnje i božićne praznike, ispred kojih zastaju, slikaju i dive se njegovi radoznali sugrađani, a naročito djeca, koje privlače junaci crtanih filmova.

-To su Medo, Maša, Miki Maus, žabe, bube, ptice, leptiri. Želio sam da napravim ugođaj za svoju porodicu ali i ostale, to je ispunjenje mog novogodišnjeg sna iz djetinjstva – kaže Dedić, podsjećajući da je kao dijete živio skromno a jedna svjetiljka, prskalica ili igračka sa likom djeda mraza, bili su za njega nedostižan luksuz.

– Sada sam u prilici da napravim ugođaj za sebe i za druge. To je jedinstven doživljaj, kićenje kojem se radujem isto kao i djeca jer ovi praznici bude i djecu u nama, starijima- objasnio je Dedić smisao svoje čarolije u susret novoj godini.

Boban Slavnić je uspješno njihove zajedničke zamisli, ideje i maštu pretvorio u stvarnost.

 

-Prvo smo postavili izložbu na zidu, to je kombinacija džinovskih fotografija sa likovima iz crtanih filmova  koji privlače pažnju. Trudili smo se, nastojali da to djeluje privlačno. Iznad fotografija blješti hiljade sijalica, što ugođaj čini zaista lijepim. Bilo je mnogo posla, trudili smo se da to sve djeluje skladno, da ničega ne bude suviše niti premalo. Mislim da smo u tome uspjeli, a najveća zahvalnost nam dolazi od djece jer su njihove ocjene nama najvažnije i najbolje mjerilo – smatra Boban Slavnić koji poslije nesumnjivo uspješno završenog posla može da odahne, da uživa u jedinstvenoj prazničnoj čaroliji.

Ideja sa radija RS

Boban Slavnić  kaže da su on i Željko najviše ideja za kićenje dvorišta dobili slušajući program za djecu na Radiju Republike Srpske i emisije koje vodi glumica Gordana Milinović.

– Cijelom dvorištu, na određeno vrijeme do kraja januara, dali smo naziv “Zvjezdano nebo djetinjstva” – kaže Boban Slavnić.

 

Srpskainfo