LAKTAŠI, 12. jula – Koliko je kriza sa nedostatkom radne snage na domaćem tržištu eskalirala, osim natpisa na većini prodavnica, pekara, butika, salona na kojima velikim slovima piše: “Tražimo radnika”, pokazuje i to da pojedinci nisu ove godine otvorili ni bazene jer jednostavno nemaju dovoljno zaposlenih.


Prema nezvaničnim informacijama, ranije veoma posjećen bazen na otvorenom u Laktašima ove godine ostaje zatvoren jer nisu mogli naći dovoljno radnika.

“Bazen neće raditi ove godine”, rekli su kratko i spustili slušalicu u hotelu “San” u Laktašima u sklopu kojeg postoji i veliki bazen na otvorenom.

Direktorica Turističke organizacije Laktaša Svjetlana Baštinac kazala je da ima istu informaciju, odnosno da bazen ove godine neće raditi jer nema dovoljno radnika.

Prema našim saznanjima, hotel “San” je tražio 15 radnika, ali javilo se svega pet.

“Tražili su radnike i ja sam se prijavila za rad na bazenu na otvorenom. Rekli su da će me zvati, ali kako se nisu oglašavali kontaktirala sam ja njih i rekli su mi da su uspjeli pronaći samo pet radnika te da ove godine zbog nedostatka kadra neće zvati ni nas koji smo se prijavili”, rekla nam je Dajana L. iz Laktaša.

 

11 KOMENTARA

  1. Može se komotno produžiti sezona do 15. ili 20. septembra, prije par godina 40 stepeni u septembru je bilo, a studenti su svakako kao radna snaga slobodni sve do oktobra.

  2. Odlično. I ne treba da radi ako su plate niske. Znači da radnici imaju bolji izbor.

  3. Pa nije priblem u radnucima, vec u poslodavcu koji nece da plati radnike. U Laktasima na otvorenom bazenu zadnjih par godine nije ni bilo nekog ozbiljnog radnika sem onih koji su cistili bazen. Na recepciji i u kaficu su godinama radila neka maloljetna djeca za bijednu dnevnicu, a vlasnik ( svi znamo ko je) uzimao teske pare za ulaznice. Plati radnike baja, i bice radnika.

  4. Vjerovatno su zauzeti pljačkom pa im je ovo sića. A danas je najlakši izgovor nema radnika.

  5. To su besmislice, da hocete đogao bi raditi, međutim lakse je da neradi a i taj lo bi radio vi bi da radi non stop za neke male pare, svi ste bagra pokvarena.

  6. Pa ako niste sposobni organizovati rad jedinog i najljepseg bazena u okolini Banja Luke,dajte na upravljanje nekom ko je sposoban.Vi cete se kuoati u toj divnoj ljekovitoj vodi a gradjane ko sisa.Nije vam prvi put.Na kraju sezonu mozete produziti zbog klimatskih pro.mjena.To je lijenost,ne radis nista plata ide.Da ste radili u Cajavecu kao ja inogi drugi,ne bi bilo plate dok ne zaradis.SRAMOTA👺

  7. Ima momaka i djevojaka učenika i studenata koji bi radili preko ljetnog raspusta. Normalno he da niko sa 20 u više godina neće čekati na setinski posao koji traje mjesec dana. Ali, ovako je lakše: bazen ne eadi, opština pokriva troškove.

Comments are closed.