LAKTAŠI, 27. aprila – U Trnu kod Laktaša, na lokalitetu Stražbenica, organizovana je akcija ”Let's Do It – očistimo zemlju za jedan dan’’.

U akciji  su učestvovali volonteri sa područja Trna koji su sa Stražbenice uklonili ogromne količine smeća, a  oko 20 vreća sa smećem radnici Komunalnog preduzeća ‘’Komunalac’’ iz Laktaša će prevesti na deponiju.

Inače, ovo je prva akcija ”Let's Do It – očistimo zemlju za jedan dan’’, koja je organizovana na području Trna, najveće laktaške mjesne zajednice.

Podršku organizaciji akcije dali su opština Laktaši, restoran ‘’Viktorija’’ iz Trna i kompanija Didaco iz Trna i na taj način pokazali svoju društvenu odgovornost.

Planirano je da tim volontera iz Trna u narednom periodu jednom mjesečno organizuje ekološke akcije na području te laktaške mjesne zajednice.

Inače, nosioci projekta  ”Let's Do It – očistimo zemlju za jedan dan’’u Republici Srpskoj i BiH su Udruženje građana “Ruke” iz Sarajeva i “Mozaik prijateljstva” iz Banje Luke, a generalni partner je kompanija HT Eronet.

Organizator akcije na području Trna bila je nevladina organizacija Centar za evropske integracije.

trn akcija (13)trn akcija (12) trn akcija (11) trn akcija (10) trn akcija (9) trn akcija (4) trn akcija (5) trn akcija (6) trn akcija (7) trn akcija (8) trn akcija (3) trn akcija (2) trn akcija (1) lets trn akcija (13)