LAKTAŠI, 03. oktobra – Kupovinom hotela “Bistrica” na Јahorini “Banja Vrućica” prvi put izlazi sa svojom ponudom izvan Teslića.

Na taj način usluge zdravstvenog turizma moći će da razvija i tokom zimske i ljetne sezone, kao i da se dodatno pozicionira kao jedan od vodećih turističkih brendova, ne samo u Republici Srpskoj i BiH, nego i u regionu.

Za hotel Bistrica na Јahorini dolaze bolji dani. Postali su dio uspješnog kolektiva “Banje Vrućice” u Tesliću. Banja se za kupovinu odlučila iz više razloga, a jedan od njih je da bi spasila radna mjesta, nakon loše sezone zbog virusa korona.

– Kupovinom ovog hotela 50,60 radnika će moći da radi na Јahorini i na taj način ćemo sačuvati radna mjesta, a s druge strane mislimo da je to dugoročno jedna dobra investicija – rekao je Dragan Bogdanić,  direktor ZTC “Banja Vrućica”, Teslić.

Tako će banja, pored već razvijenog zimskog turizma, na Јahorini da razvija zdravstveni turizma, u kojem se u Tesliću već dokazala. Za radnike, koji su zaposleni u banji nova investicija dodatna je sigurnost.

Predstojeća zimska sezona u hotelu Bistrica radiće se kao i do sada a već na proljeće predstoji rekonstrukcija kako bi narednu sezonu dočekali potpuno spremni za realizaciju planova.

– Hotel koji je poodavno izgrađen i smještajni kapaciteti su skromni, ali mi ćemo to da unaprijedimo i sa potpunom rekonstrukcijom hotela i vjerovatno nadogradnjom određenih prostora, posebno velnesa – naveo je Bogdanić.

Banja Vrućica godinama je bilježila rekorde po broju noćenja.

To im je omogućilo da se razvijaju i dograđuju.

Trenutno najveća investicija u banji je izgradnja bolnice.

Ranije su zbog proširenja kapaciteta i obogaćivanja ponude kupili Etno-selo Usora na području Teslića. Prošle godine ostvarila je 240.000 noćenja, a trenutno zapošljava 380 radnika.

RTRS