LAKTAŠI, 13. januara – Poginućemo na terenu kako bi stigli do pobjede”, slikovito dočarava trener “Igokee”, Dragan Bajić, želju da se njegova ekipa revanšira beogradskom “Partizanu” za poraz iz prvog dijele sezone.

igokea

Otvoreno kaže da ga i dalje boli način na koji su se pojedini igrači “Partizana”, ponašali u finišu te utakmice, te da, njegovi sada imaju motiv više da na terenu nadigraju crno bijele

“To je još jedan dodatni motiv. Tada je ponižena “Igokea” kao klub, poniženi su igrači i treneri. To je bilo jako ružno od strane pojedinih igrača. Vanja Marinković je možda veliki igrač, ali ga je neko morao naučiti tokom karijere kako se treba ponašati kada dobiješ i kada gubiš. Ja to uvijek potenciram kod svojih igrača, tako se ponaša i kao trener. Poštujem sve klubove protiv kojih igram”, rekao Dragan Bajić, trener KK “Igokea”.

Da motiva igračima “Igokee”, ne manjka potvrđuje i kapiten Vuk Radivojević. Valja potvrditi pobjedu iz Skoplja u minulom kolu, kako bi i dalje imali priključak za gornji dio tabele, kaže Radivojević.

“Dužnici su nam od one utakmice iz prvog dijela sezone. Spremamo se čitavu sedmicu za njih. Bitno je, kao i za sve utakmice koje smo dobijali, da protiv “Partizana” igramo našu igru. Da držimo čvrstu odbranu tokom svih 40 minuta i da izbjegnemo padove u igri”, kaže Vuk Radivojević, kapiten KK “Igokea”.

“Igokea” je trenutno na dvije pobjede minusa od pozicije koja vodi u plej of, a opstanak, koji je bio primarni cilj, maltene je završene priča. Poručuju, i najmanju šansu za najviši plasman zgrabićemo oberučke.

“Neću da osjetim na svojim igračima da su oni završili sezonu time što su izborili opstanak u ABA ligi. Taj koji bude tako razmišljao, taj će da ide svojoj kući i više neće biti naš član. Tako i kod uprave, neću da čujem od njih “ostali smo u ligi i više nam ne treba ništa”. Onda ni ja ne treba biti trener, ako su takve ambicije. Ja uvijek težim tome da imam što bolje rezultate. Bez obzira što svi misle da imamo najjeftiniji i najslabiji tim u ABA Ligi, ja tako ne razmišljam. Ja sam čovjek borac”, riječi su Dragan Bajić, trener KK “Igokea”.

U Laktaše je stigao i novi plejmejker, amerikanac Dominik Artis. U vidno dobrom fizičkom stanju, odradio je već trening, a sa novim saigračima, Ipak, zbog procesa registracije, male su šanse da će debitovati protiv “Partizana” u nedjelju.

 

Atv