LAKTAŠI, 02. januara – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ kolovozi su jutros mokri i klizavi, u planinskim predjelima ima poledice, a kroz usjeke i preko planinskih prevoja učestali su odroni.

vlažni-kolovozi-e1511078773313
Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske vozačima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka, a saobraćaj reguliše privremena signalizacija.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor zbog radova na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, u zoni ukršatanja sa magistralnim putem, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Puštanjem u saobraćaj dijela auto-puta “9. januar” Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka–Prnjavor, sa uklapanjem na petlju “Mahovljani” auto-puta Banjaluka-Gradiška i sa uklapanjem na magistralni put M-16,1, Mahovljanska petlja stavljena je u svoju osnovnu funkciju. Na dionici magistralnog puta M 16-1. Klašnice jedan-Prnjavor u Drugovićima uspostavljen je poseban režim saobraćaja i postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

Naplatne stanice u Laktašima i Drugovićima nisu završene i neće biti u funkciji do završetka kompletne dionice auto-puta Banja Luka-Prnjavor.

U FBiH vidljivost je zbog magle smanjena na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na pravcima Konjic-Mostar, Tuzla-Olovo, Lašva-Vitez-Novi Travnik i Kaonik-Kiseljak.

Na magistralnom putu M-15 Livno-Šujica kolovoz je mjestimično zaleđen.

Zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralnog puta M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

 

Srna