LAKTAŠI, 24. januara – Policijska stanica Laktaši podnijela je izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu protiv četiri lica zbog krivičnih djela falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, potvrđeno je u Centru javne bezbjednosti Banjaluka.

 

Izvještaj je podnesen u srijedu, 15. januara, protiv radnika “Elektrodistribucije” Laktaši čiji su inicijali B.K, N.D, R.S. iz Laktaša i V.Đ, direktora Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” iz Kotor-Varoša.

 

B.K. se sumnjiči da je tokom 2008. godine pribavio i upotrijebio falsifikovanu diplomu o položenom maturskom ispitu u stručnoj školi “Nikola Tesla” u Kotor-Varošu. On je 16. marta 2012. godine doveo u zabludu nadležni organ opštine Laktaši da ovjeri lažnu diplomu čime je izvršio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

 

N.D. je osumnjičen da je pribavio falsifikovanu diplomu o završenom stručnom zanimanju izdatu u školi “Džemal Bijedić” u Jajcu, nakon čega je dobio zaposlenje u “Elektrodistribuciji” Laktaši.

 

R.S. se sumnjiči da je pribavio falsifikovanu diplomu za vozača motornih vozila izdatu u Tehničkoj školi u Banjaluci, koju je priložio prilikom zaposlenja, takođe, u “Elektrodistribuciji” Laktaši.

 

On je 5. decembra 2008. godine doveo u zabludu nadležni organ opštine Laktaši da ovjeri lažnu javnu ispravu, čime je izvršio, osim falsifikovanja diplome, i krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

 

V.Đ. je osumnjičen da je u svojstvu direktora Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” u Kotor-Varošu ovjeravao duplikat diploma na ime B.K. Izvršenim provjerama utvrđeno je da ova školska ustanova nije izdala original na osnovu kojeg bi se mogao izdati duplikat, čime je izvršeno krivično djelo falsifikovanje isprave.

 

Nezvanično se saznaje da je izvještaj podnesen protiv radnika “Elektrodistribucije” Laktaši Borislava Kelečevića /55/, Nenada Delića /51/ i Radenka Skenderije /45/, te direktora škole iz Kotor-Varoša Velimira Đakovića /53/.